sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

K-aappi!



Remontti edistyy... ylläri ;) . 
Nyt ollaan olohuoneen puolella rymyämässä ja huonekalutkin on siirretty jo paikoilleen. Kuvia en vielä sen enempää ole ottanut, koska sohvasta puuttuu päälliset, verhot on vielä pakkauksissaan ja pöydillä lojuu tuoksukynttilöiden ja piensisustuksen sijaan ruuvaria, vasaraa, poraa ja kaiken maailman tilpehööriä mitä varmana kaikilta löytyy - komeroista! Siispä poraudun nyt mun ongelmaan numero uno... televisiokaappiin.

Meillähän oli tummanruskea Ikeasta ostettu senkki televisiotason virkaa toimittamassa mutta halusin tänne kotiin jonkin peittävämmän ratkaisun, sillä iso musta televisio ei ole kamalan houkutteleva sisustustuote! Etsiskelinkin aikani kunnes kevään korvilla törmäsin tähän kyseiseen yksilöön huuto.netissä. Hintaa ei ollut julmetusti ja kaappi oli mitoitettu just mun telkkaria varten, tietty. Ei muuta kuin huutoa vetämään ja voitto kilahtikin mulle. Kaappi haettiin helsinkiläisestä antiikkiliikkestä, josta tosin olisi tarttunut mukaan vaikka ja mitä, jos itse olisin ollut noutojoukoissa mukana mutta lompakkoa ajatellen, turvallisuussyistä mut lukittiin vessaan, jotten karkaa autoon mukaan.

Sisäänkantohetkellä näin kaapin vain "vilaukselta", sillä se sullottiin olkkarin nurkkaan muuttoa odottamaan. En siis silloin ajatellut kaapin hillittyjä koristemaalauksia sen enempää, etenkään kun ne ei loistanut kaikissa sateenkaaren väreissä. Nyt kuitenkin muuton jälkeen voin todeta, että taidan ostaa silmälasit! 

Kaappihan on kirjava kuin mikä ja nyt olen ihan pulassa, maalatakko vaiko eikö? Hillitön projektihan tuo maalaaminen olisi mutta kun eihän toi nyt enää kaunis ole vaikka kuinka koittais vaan toisella silmällä sitä katsoa...


Kuvassa pilkottaa myös toinen murheenkryyni mutta siitä sitten ensi kerralla...

- Hansu :)

torstai 12. heinäkuuta 2012

MH


Meidän makuuhuone on kokenut aikamoisen muutoksen siitä kun me kävimme ensimmäistä kertaa tutustumassa tähän taloon. Ensinnäkin huoneessa oli rintamamiestalolle tyypilliseen tapaan kaksi ovea, toinen olohuoneeseen ja toinen keittiöön. Väritys oli suoraan sanottuna karmaiseva, seinät olivat mintunvihreät ja lattiassa oli kulahtanut ja aikansa elänyt punainen muovimatto. Onneksi kuitenkin osasin nähdä huoneen, kuin koko talonkin potentiaalin ja nyt olen saanut vihdoin aikaiseksi jotain, mitä ei olisi vuokrakodissa voinut tehdä - toteuttanut unelmiani sisustusrintamalla!

Tässä kuvia makuuhuoneesta ennen...



Punainen muovimatto revittiin pois ja parhaamme mukaan yritimme pelastaa alla olevan puulattian mutta valittevasti taisto mattoliiman kanssa hävittiin ja koko lattia jouduttiin vaihtamaan uuteen, mökkilaatuinen puulattia tosin sekin. Mökkilaatuinen siksi, että muistuttaisi enemmän vanhan talon lattioita "kirjavuudellaan". 

Toinen oviaukoista suljettiin keittiön käytettävyyden parantamiseksi ja näin ollen makuuhuoneeseenkin saatiin yksi ehjä seinä lisää, joka helpotti huomattavasti esimerkiksi vaatekaappien valintaa ja sängyn sijoittelua. 



Lattia petsattiin Tikkurilan Parketti-Ässä petsillä, joka sävytettiin vaalennusmallin vaaleimmalla sävyllä. Ensin mietin, että tuleeko liian vaaleaa mutta myyjä sanoi, että mänty on laatuna sellaista, että se alkaa tummumaan ja kellastumaan muutamassa vuodessa, joten jos haluamme säilyttää lattiassa vaalean värin pitkään niin hänen suosituksensa olisi vaalein. Oli miten oli, sävy olikin juuri Se Oikea! Lakkana lattiassa on Tikkurilan puolihimmeä Parketti-Ässä lakka.

Tässä kuvassa näkyy tuo sävy verrattuna puupuhtaaseen lattiaan. Kuvan käyttötarkoitus tosin on alunperin ollut esitellä meidän sähkömiehen omituista tapaa jättää metritolkulla työskentelyvaraa, ilmeisesti sitä varten, että niihin voi sitten hirttäytyä kun hän laskun lähettää. Koko tämä yhtälö johti siihen, että yhteistyö loppui tähän kyseisen yrityksen kanssa ja huomenna menee soitto Kuluttaja-asiamiehelle. No niin ja takaisin aiheeseen...



Tämän jälkeen kaikki seinät maalattiin valkoiseksi, lukuunottamatta päätyseinää johon puuseppämme teki koolaukset kauan unelmoimaani raakalautaseinää varten ja kyseinen seinä maalattiin sen jälkeen tumman harmaaksi. Tuloksen ei tarvinnut olla kovin siistiä, sillä seinän maalaaminen koolauksineen tummalla auttaa luomaan lautojen väleistä/taustasta aidomman näköisen, kun taustalta ei erotu koolaukset ja seinä poikineen.

Tausta kun oli maalattu, oli aika latoa lautaa seinään. Välttääkseni naulojen tai ruuvien jäljet, päätin kokeilla K-Raudasta mukaan tarttunutta Pattexin No More Nails-asennusliimaa. Liima lupaa pitää jopa 100kg/m2 mutta olin silti kovin skeptinen. Ensimmäisen laudan jälkeen olin positiivisesti yllättynyt - se todella toimi! Alkuun laitoin kuitenkin muutaman laudan pätkän nojailemaan seinään, jotta tartunta olisi taattu eikä laudat putoilisi ennen kuivumista pois sijoiltaan. Kaikkinensa, voin suositella ja tulen käyttämään tuotetta jatkossakin! Kuvassa näkyy yksi lauta, joka seinään laitettaessa oli ilmeisesti hieman liian kostea ja näin ollen puu lähti kuivuessaan käpristymään.


Kun seinä oli laudoitettu, maalasin laudat Tikkurilan Harmony maalilla. Sekoitin reilusti vettä maalin joukkoon, jotta peittävyys häviää ja sävy imeytyy puun sisään jättäen oksat sun muut kauneusvirheet näkyviin.


Nyt kun huoneen pinnat olivat valmiit, oli aika suunnitella vaatekaappi. Aluksi harkitsin liukuovellisia kaappeja mutta ne oli jotenkin mun silmiin liian kömpelön näköisiä, joten päädyttiin saranalliseen ovimalliin. Hetken mieluisia kaappeja etsittyäni, päädyimme Ikean Pax-vaatekomeromallistoon, ovina toimii Pax Bergsbo ja vetiminä Fintorpit. 







Sitten olikin kaikki suurinpiirtein valmista ja pääsin sisustamaan huonetta. Listat puuttuu vielä, kuten tuntuu usein rakentajilla ja remontoijilla käyvän... ne kun on niin pikkujuttu ;)

Sänky on Askon jenkkisänky, joka on palvellut meitä toukokuusta lähtien pakkausmuoveissa. Tässä kohtaa pakko korjata, ettei meillä kumpikaan aikuisista ole yökastelija vaan halusin säästää sängyn valkoista kangasta remonttipölyltä sun muulta. Nyt on sänky saanut petivaatteet ja aivan ihana Ellokselta ostettu sänkykatoskin roikkuu arvoisellaan paikalla!





Saunan jälkeen hyppään uuteen sänkyyn, uuteen makuuhuoneeseen ja nään Prinsessaunia.



Good night, sleep tight. Don't let the bedbugs bite <3

- Hansu

keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Sänkyhuone!


Tässä pientä esimakua tulevasta... meidän makuuhuone valmistuu hyvää vauhtia. Listat puuttuu ja sönkykin on vielä keskeneräinen mutta ainakin alkaa hahmottua mun pieni huoneeni, jossa unelmoidaan ja uneksitaan!



Hyvää yötä <3

- Hansu



tiistai 10. heinäkuuta 2012

Ääniä kalastellen!



Se kuka kuvaa katsoessaan tuntee piston sydämessään, voi käydä ääniä antamassa meidän reppanalle kylpyhuoneelle. Tämä tyrmää muistuttava ilmestys on siis niin viimeisest päivänsä nähnyt ja ette usko, kuinka kauhulla odotankaan tulevaa talvea, sillä kylppärin lämmitys hoituu vain ja ainoastaan eläkepäiviä odottelevan pienen patterin voimin... lämmintä on kuin Siperiassa!

Tämän lisäksi maali rapisee sitä vauhtia seiniltä, että sen voi kuulla vaikka laulaisi aariaa falsetissa megafooni seuralaisena. Lattialaatoista en oikeasti edes kehtaa sanoa mitään...

Käykäähän siis äänestämässä meille uusi kylppäri ja sitä myötä myös lisää luettavaa teille, täytyyhän sitä nimittäin päivittää teille kaikille uutisia remontista, joka laajenee laajenemistaan ;D


Huomenna näettekin sitten meidän listoja vaille valmista makuuhuonetta, sekä kuulumisia remontin osalta muutoin...

- Hansu :) 






sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Kaaos, kaaos, kaaos, kaaos...


Meillä on muutto lähes kokonaan ohi ja nyt on virallisesti paikkakuntaa vaihdettu. Loppusiivous pitää vielä meidän jossain määrin rakkaaseen muistojen vuoraamaan vuokrakotiin käydä tekemässä mutta nyt meistä on vihdoin tullut omakotitaloasujia sanan varsinaisessa merkityksessä 

Talo on täysi kaaos ja huonekaluja on meneillään olevan remontin vuoksi ripoteltu tuonne, tänne, sinne, minne, yläkertaan, alakertaan, kellariin, pihalle, lattialle, seinälle, kattoon... ja koska monesti aina pyydetään kuvia kodeista, joissa kaikki ei ole täydellistä niin kuvaa voin tästä kaaosteorian alkulähteestä ottaa huomenna, tämä on nimittäin kaukana kiiltokuvista! Nyt pakko mennä nukkumaan, koska särkee, polttaa, kolottaa, väsyttää, janottaa, nälättää, väsyttää...


Ötyjä lukijat ja lukemattomat :)

- Hansu