keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Let it Snow ja muuta mukavaa!

Pienen hiljaisuuden jälkeen on aika palata blogin pariin ennen joulua ja sen tuomaa ihanaa ajattomuutta ja hiljaisuutta. Kuusi (ostettu Anttilasta) on tänään pystytetty mutta ei se pääse oikeuksiinsa näin pienessä kodissa vaikka kaunis onkin.


Nyt kuvaa katsoessani päätin lisätä noita piparminttukeppejä kuuseen sillä niitä riittää paketissa vaikka muille jakaa. Kuusessa on myöskin kuumaliimasta tehtyjä lumihiutaleita, joita ei kuvassa näy sillä ne on lähes läpinäkyviä.

Hiutale on tehty tulostamalla ensin haluttu kuva paperille, laitettu se kuva leivinpaperin alle ja sen jälkeen jäljennetty se kuumaliimalla leivinpaperille. Kun hiutale oli kunnolla kuivunut, käänsin sen ja kävin toisenkin puolen kuumaliimalla läpi. Tässä vaiheessa sitä ei voi liikuttaa yhtään, sillä se aiempi kerros kuumaliimaa sulaa, kun laittaa uutta liimaa päälle. Kun toinenkin kerros liimaa on kuivunut, koristelin hiutaleen kimalleliimalla ja annoin kuivua. Tämän jälkeen tiputin pienen pisaran kuumaliimaa hiutaleen taakse ja painoin lankasilmukan siihen kiinni. Ja sen jälkeen hiutale on valmis ripustettavaksi.

Tässä hyvin huono kuva yhdestä hiutaleesta


Tilasin meille myöskin vanhan ikkunanpokan, joka osoittautui varsinaiseksi murheenkryyniksi. Myyjä ilmoitti lähettäneensä useita ikunoita Matkahuollon kautta ilman erillistä särkyvän lisää mutta halutessani saan ottaa sen lisän kanssa. Ilmoitin, etten tarvitse kun kerta muutkin ovat ikkunansa ehjänä perille saaeet. Maksoin ikkunan ja toimituskulut ja jäin odottelemaan. Myyjä kuitenkin ilmoitti, että lähetys on viivästynyt, joten hän laittaa omasta pussistaan pakettiin sen särkyvän lisän. Sainkin ilmoituksen Matkahuollosta seuraavana päivänä, että paketin voi noutaa. Olin niin innoissani ja kotiin päästyäni aloin repimään pakettia auki ja mitä minun silmäni näkivätkään:

Lasit olivat niin rikki, niin rikki, että kyllä itketti! Soitin Matkahuoltoon, josta ei edes pahoiteltu vaan sanottiin, ettei särkyvän kuljetuksen lisä takaa tavaran ehjänä perille toimitusta... siis anteeksi kuinka? Mitäs hiton hyötyä siitä sitten on, ei se tarra siinä kyljessä niin hieno sentään ole!? Noh, myyjä oli onneksi niin kultainen, että ilmoitti lähettävänsä minulle omalla kustannuksellaan uuden ikkunan... nyt ei voi kuin toivoa, että se tulee ehjänä perille!

Seuraavaksi olisikin sitten joululaatikoiden teko, lohi pitäisi graavata ja leipomuksetkin pitäisi aloittaa, joten blogi hiljenee hetkeksi. Palataan astiastoille joulun jälkeen!

Oikein rauhallista joulua kaikille <3

- Hansu


1 kommentti:

Kakista ulos vaan :)