sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Onnea on puolivalmis olohuone!

Tai no ei se itse huone uusi ole mutta huonekalujen kohdalla on tapahtunut muutoksia. Vanha sohva otti ja lähti, surullisena katsoin sen viimeistä matkaa kaatopaikalle. Meillä oli hyviä hetkiä näiden vajaan kymmenen vuoden aikana, rakas sohvani :(

Ihastuin siis noihin muissakin blogeissa nähtyihin valkoisiin Ikean Ektorpeihin niin paljon, että halusin meillekin sellaiset. Meillä kun on kuitenkin kaksi isoa koiraa ja kolme kissaa sekä kaksi lasta niin hieman mietitytti. Toki valkoinen on arka väri mutta pestävien päällisten myötä uskalsin toteuttaa tämän pähkähullun idean ja unelman valkoisista sohvista.

Ikeastahan näitä saa mutta huomasin ilokseni, että näitä myydään paljon käytettynäkin ja kierrätystä kannattavana ihmisenä, suosin huuto.netin tarjontaa tässä asiassa. Aiemminhan meillä oli jo yksi valkoinen Ektorpin nojatuoli raheineen ja nyt sen seuraksi tuli toinen nojatuoli raheineen sekä kolmen istuttava sohva. Päälliset olivat huonokuntoiset, eikä edes valkoiset joten sohva saikin Ikeasta jo uuden päällisen. Nojatuoliin tulee myös mutta koitan uskotella itselleni, että jos ostan uuden päällisen siihen vasta ensi kuussa niin saan kaiken tosi halvalla ;) ... vaikka siis toki tein reilusti säästöä nytkin!


Kuvassa näkyy myös mun ihanat Riviera Maisonin tyynyt. Materiaali ei tosin ole kovin miellyttävää paljaan ihon alla, joten näm on ihan koristeena ja löhötyynyt on sitten asia erikseen.

Olkkarissa on järjestyskin vaihtunut kokonaan, tuossa ylemmässä kuvassa näkyvät vitriinit olivat ennen vastakkaisella seinällä suorassa linjassa. Vitriinit eivät ole kulmamallia mutta nuo keskellä olevat cd-tornit antavat mahdollisuuden laittaa ne kulmaan. Ja kuvassa näkyy myös, että sohva on irroitettu kokonaan seinästä ja siirretty irralliseksi "keskelle" olohuonetta.

Matto meiltä vielä puuttuu, kun vanha matto on pesulassa eikä se enää edes sovi olohuoneen uusiin väreihin, joten uusi matto on nyt hakusessa. 


Nyt tuo ruskea lipasto pomppaa kyllä pahasti silmille, joten se menee joko maalaukseen tai siirtyy muualle uuden tieltä. Toki pöytäkin on ruskea mutta sitä EI maalata KOSKAAN valkoiseksi eikä tehdä mitään muutakaan, sillä rakastan se kulunutta ja elämää nähnyttä pintaa. Se on ollut alunperin talonpoikaispöytä eli korkeilla jaloilla mutta koska en halunut pöydästä luopua  ja sille ei ollut enää ruokapöytänä kokonsa puolesta käyttöä niin jaloille näytettiin sahaa.

Kuvassa näkyy myös vanha päällinen toisen nojatuolin päällä mutta onneksi se ei ole sentään kirkkaan punainen ;) . Uudet verhot on myös ikkunassa mutta pahaksi onnekseni huomasin, että verhot olivat liian kapeat, joten jouduin tilaamaan Jotexilta vielä kaksi verhoa lisää, että saa nuo karmean väriset karmit piiloon.

Seiniinkin tulee vielä ehkä hieman väriä ja ainakin se minun ihana ikkunani pääsee seinälle, kunhan keksitään keino sen kiinnittämiseen turvallisesti.

Tässä vielä kuva minun tämän hetkisestä iltapuhteestani. Ei pitäisi tutkia muiden blogeja niin tarkasti, niin ei saisi tällaisia älyvapaita päähänpistoja. Vielä on reilusti matkaa valmiiseen mattoon mutta alku se on pienikin alku... vaikka tälläkin on kokoa jo 60cm :)


Näihin kuviin ja tunnelmiin

- Hansu

2 kommenttia:

  1. me on 3 lapsen kanssa pärjätty ihan ok valkoisen sohvan kanssa. Mä vaan halusin sen, enkä odottaa että lapsen on muuttanu kotoa jne että viitsii hankkia. ei aina kannata olla niin järkevä! :)
    mahtava tuo sun iltapuhde, varmasti tulee ihana matto!

    VastaaPoista
  2. Kiva Taina kun taas kävit :) . Kyllä vähän jännitti tuoda tähän talouteen valkoiset sohvat mutta ainakin toistaiseksi mennyt hyvin, enkä ole katunut :)

    VastaaPoista

Kakista ulos vaan :)