maanantai 21. marraskuuta 2011

Taikamaista taikinaa!

Tänään tehtin tytön kanssa taikataikinaa. Siitä on jokunen vuosi, kun olen viimeksi sellaiseen näppini upottanut mutta nyt päätin kokeilla. Ihan mukavaa puuhahan tuo oli ja täytyy ottaa uusiksi isommalla satsilla, sillä nyt suunnitelmissa siintää jo vaikka ja mitä! Tällä kertaa kuitenkin valmistui muutama kirjain, jotka saivat paikkansa kirpputorilta ostetusta ja itse maalatusta kehyksestä. Toki noita olisi voinut hieman hioa ennen maalausta mutta toisaalta ne on aika kivat, kun niissä on vähän rosoisuutta.


Kehys ei ole oikealla paikallaan ja kuvatkin puuttuu vielä. Ostettiin justiinsa uusi tulostin ja sitä odotellessa kehys saa odottaa kaapissa.

Tässä vielä taikataikinan ohje:

4dl vehnäjauhoja
1dl suolaa
2dl vettä
2rkl ruokaöljyä

Sekoita kaikki aineet tasaiseksi massaksi ja anna tasoittua huoneenlämmössä noin tunnin verran. Paista taikinasta tehtyjä koristeita uunissa n. 100 asteessa niin kauan kunnes ne ovat kuivia, koristeen koosta riippuen paistoaika on 2-6 tuntia. Kuivuttuaan ja täysin jäähdyttyään taikinaa voi maalata haluamallaan tavalla. Itse käytin elintarvikeväriä mutta näihin käy muukin maali, spraymaaleista vesiväreihin. 

- Hansu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kakista ulos vaan :)