torstai 12. heinäkuuta 2012

MH


Meidän makuuhuone on kokenut aikamoisen muutoksen siitä kun me kävimme ensimmäistä kertaa tutustumassa tähän taloon. Ensinnäkin huoneessa oli rintamamiestalolle tyypilliseen tapaan kaksi ovea, toinen olohuoneeseen ja toinen keittiöön. Väritys oli suoraan sanottuna karmaiseva, seinät olivat mintunvihreät ja lattiassa oli kulahtanut ja aikansa elänyt punainen muovimatto. Onneksi kuitenkin osasin nähdä huoneen, kuin koko talonkin potentiaalin ja nyt olen saanut vihdoin aikaiseksi jotain, mitä ei olisi vuokrakodissa voinut tehdä - toteuttanut unelmiani sisustusrintamalla!

Tässä kuvia makuuhuoneesta ennen...Punainen muovimatto revittiin pois ja parhaamme mukaan yritimme pelastaa alla olevan puulattian mutta valittevasti taisto mattoliiman kanssa hävittiin ja koko lattia jouduttiin vaihtamaan uuteen, mökkilaatuinen puulattia tosin sekin. Mökkilaatuinen siksi, että muistuttaisi enemmän vanhan talon lattioita "kirjavuudellaan". 

Toinen oviaukoista suljettiin keittiön käytettävyyden parantamiseksi ja näin ollen makuuhuoneeseenkin saatiin yksi ehjä seinä lisää, joka helpotti huomattavasti esimerkiksi vaatekaappien valintaa ja sängyn sijoittelua. Lattia petsattiin Tikkurilan Parketti-Ässä petsillä, joka sävytettiin vaalennusmallin vaaleimmalla sävyllä. Ensin mietin, että tuleeko liian vaaleaa mutta myyjä sanoi, että mänty on laatuna sellaista, että se alkaa tummumaan ja kellastumaan muutamassa vuodessa, joten jos haluamme säilyttää lattiassa vaalean värin pitkään niin hänen suosituksensa olisi vaalein. Oli miten oli, sävy olikin juuri Se Oikea! Lakkana lattiassa on Tikkurilan puolihimmeä Parketti-Ässä lakka.

Tässä kuvassa näkyy tuo sävy verrattuna puupuhtaaseen lattiaan. Kuvan käyttötarkoitus tosin on alunperin ollut esitellä meidän sähkömiehen omituista tapaa jättää metritolkulla työskentelyvaraa, ilmeisesti sitä varten, että niihin voi sitten hirttäytyä kun hän laskun lähettää. Koko tämä yhtälö johti siihen, että yhteistyö loppui tähän kyseisen yrityksen kanssa ja huomenna menee soitto Kuluttaja-asiamiehelle. No niin ja takaisin aiheeseen...Tämän jälkeen kaikki seinät maalattiin valkoiseksi, lukuunottamatta päätyseinää johon puuseppämme teki koolaukset kauan unelmoimaani raakalautaseinää varten ja kyseinen seinä maalattiin sen jälkeen tumman harmaaksi. Tuloksen ei tarvinnut olla kovin siistiä, sillä seinän maalaaminen koolauksineen tummalla auttaa luomaan lautojen väleistä/taustasta aidomman näköisen, kun taustalta ei erotu koolaukset ja seinä poikineen.

Tausta kun oli maalattu, oli aika latoa lautaa seinään. Välttääkseni naulojen tai ruuvien jäljet, päätin kokeilla K-Raudasta mukaan tarttunutta Pattexin No More Nails-asennusliimaa. Liima lupaa pitää jopa 100kg/m2 mutta olin silti kovin skeptinen. Ensimmäisen laudan jälkeen olin positiivisesti yllättynyt - se todella toimi! Alkuun laitoin kuitenkin muutaman laudan pätkän nojailemaan seinään, jotta tartunta olisi taattu eikä laudat putoilisi ennen kuivumista pois sijoiltaan. Kaikkinensa, voin suositella ja tulen käyttämään tuotetta jatkossakin! Kuvassa näkyy yksi lauta, joka seinään laitettaessa oli ilmeisesti hieman liian kostea ja näin ollen puu lähti kuivuessaan käpristymään.


Kun seinä oli laudoitettu, maalasin laudat Tikkurilan Harmony maalilla. Sekoitin reilusti vettä maalin joukkoon, jotta peittävyys häviää ja sävy imeytyy puun sisään jättäen oksat sun muut kauneusvirheet näkyviin.


Nyt kun huoneen pinnat olivat valmiit, oli aika suunnitella vaatekaappi. Aluksi harkitsin liukuovellisia kaappeja mutta ne oli jotenkin mun silmiin liian kömpelön näköisiä, joten päädyttiin saranalliseen ovimalliin. Hetken mieluisia kaappeja etsittyäni, päädyimme Ikean Pax-vaatekomeromallistoon, ovina toimii Pax Bergsbo ja vetiminä Fintorpit. Sitten olikin kaikki suurinpiirtein valmista ja pääsin sisustamaan huonetta. Listat puuttuu vielä, kuten tuntuu usein rakentajilla ja remontoijilla käyvän... ne kun on niin pikkujuttu ;)

Sänky on Askon jenkkisänky, joka on palvellut meitä toukokuusta lähtien pakkausmuoveissa. Tässä kohtaa pakko korjata, ettei meillä kumpikaan aikuisista ole yökastelija vaan halusin säästää sängyn valkoista kangasta remonttipölyltä sun muulta. Nyt on sänky saanut petivaatteet ja aivan ihana Ellokselta ostettu sänkykatoskin roikkuu arvoisellaan paikalla!

Saunan jälkeen hyppään uuteen sänkyyn, uuteen makuuhuoneeseen ja nään Prinsessaunia.Good night, sleep tight. Don't let the bedbugs bite <3

- Hansu

3 kommenttia:

 1. No siellähän on pistetty hösseliksi remontti-rintamalla!
  Ja ihana näköistä on tullut!
  mukavia kesäpäiviä sinne! :)
  ps. kävin äänestämässä teidän kylppäriä ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Taina :) . Hommaa on riittänyt ja välillä tuntuu, että kaikki kaatuu niskaan mutta pakko on pusertaa kaikki voimat tähän projektiin, onhan tää kuitenkin meidän oma koti nyt <3 . Ja kiitokset kun kävit äänesi antamassa, niitä tarvitaan!

  VastaaPoista
 3. Hei Hansu! Löysin tämän postauksen kun hain lisätietoja lattian valkopetsauksesta. Teidän lattia näyttää niin hyvältä että päädyin sitten samaan :) Viikonloppuna petsin sutiminen edessä. Oliko teillä kuinka monta kerrosta tuossa lopulta? Kaatamalla petsiä lattialle ja sitten levitys? Ja millä levititte, mitä suosittelet? Sivellin vai sellainen kangaspäällysteinen lasta? Kiitos kovasti jo etukäteen!

  VastaaPoista

Kakista ulos vaan :)