maanantai 28. tammikuuta 2013

Huonoja kuvia...


Seuraava postaus pitää sisällään todella huonolaatuisia kuvia mutta minkäs teet kun yrität pimeessä kuvaa kännykällä. Kesällä täytän 30v ja olenkin toivonut lahjaksi kunnon järkkäriä, jotta kuvaaminenkin olisi mukavampaa. Toivotaan siis, että sellaisen saan mutta siihen asti joudun tuottamaan näitä suttuisia kuvia.

Noh, jokatapauksessa, asiasta kukkaruukkuun. Eilen tuijottelin vitriiniä aikani ja mietin, että jotain siitä vielä puuttuu. Mun silmään se oli jotenkin itämainen, en tosiaan tiedä miksi. No asiaa hetken mietittyäni ja netissä pörräiltyäni keksi, että laitan jokaiseen laatikkoon numerotarran. Pelkkätarra ei kuitenkaan näyttänyt hyvältä, joten kokeilin tehdä feikkiemalikyltin. Olen joskus aikoinaan lukenut yhdestä blogista, että se kirjoittaja teki itse feikkiemalikyltin ja etsin ohjeen käsiini. Yömyöhään tehdessäni en kuitenkaan saanut mistään blogistin käyttämää Glass Glaze-lasitushässäkkää, joten hierottuani aivonystyröitäni päätin kokeilla kirkasta kynsilakkaa ja sehän toimi - ainakin siis mun silmääni ihan passeli tuli. 

Tässä vielä kuvalliset ohjeet miten voit itse tehdä pieniä "kylttejä" kirkkaan kynsilakan avulla. 

Tulosta ensin haluamasi kuva tavalliselle paperille. Voit leikata kuvan heti mutooonsa mutta se onnistuu myös lakan kuivuttuakin. Kannattaa ainakin jättää joku kohta mistä saa otettua kiinni, jos kuvaa tarvitsee siirtää ja käytä jotain alustaa.
Sen jälkeen kaada kynsilakka pullosta varovasti lakkaa kuvan päälle ja levitä se siveltimellä tasaiseksi. 

Anna kuvan kuivua ja lisää toinen kerros lakkaa tai halutessasi voit lisätä niitä useammankin. Lakkaa saa olla kuitenkin ihan reilusti kuvan päällä, jotta siitä tulee "pullea".

Sen jälkeen voit leikata kuvan paperista, jos et sitä jo ole tehnyt ja käyttää miten tahdot. Vettä se ei luultavasti kauaa kestä, ellei sitten lakkaa toistakin puolta. Ajattelin kokeilla, josko tämä onnistuisi ihan tavan kirkkaalla lakalla, jota rautakaupoistakin saa, niin ei menisi noita kynsilakkoja hukkaan ;) .

Kun olin kuvat leikannut, liimasin ne liisterillä laatikoihin. Kuvasta nyt ei juuri sitä huomaa mutta livenä ne näyttää ihan aidoilta emalikylteiltä.- Hansu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kakista ulos vaan :)