sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Vitriini


Olen jo pidemmän aikaa yrittänyt löytää sopivan huokeaa lasivitriiniä olohuoneeseen. Onhan noita netti pullollaan mutta hintavia lastulevyhirvityksiä en itselleni huoli - enkä edes halvempia. Tietyt kriteerit heikensivät myös Sen Oikean vitriinin löytymistä. Halusin kaapissa olevan alhaalla laatikot, joihin saa sullottua piiloon kaikkea mitä ei tarvitse silmälle näkyä. Sen lisäksi toivelistalla oli myös lasihyllyt sekä kaapin sivuilla olevat lasit.

Ikean Norden-mallistosta löytyi musta vitriini, joka olisi ollut lähes täydellinen vaikka siitä ne laatikot puuttuukin. Mutta, niiden valmistus on lopetettu ja sellaisen löytäminen käytettynä oli yhtä helppoa kuin neulan bongaaminen heinäsuovasta. Etsinnät on siis jatkuneet jo useamman kuukauden - tuloksetta. Kunnes satuin kerrankin selaamaan myynnissä olevia vitriinejä oikeassa paikassa, oikeaan aikaan ja niin Se Oikea löytyi. Kyseinen kaappi oli laitettu myyntiin samana päivänä, juuri hetkeä aiemmin Torille ja hetken mietittyäni otin myyjään yhteyttä. Ja niin saapui uusi vitriini uuteen kotiin. Kaappi on tammea, lasihyllyillä ja avoimilla sivuilla, lisämausteena alaosan 4 laatikkoa, jess!

 
(Kuva kopioitu suoraan myynti-ilmoituksesta)

Värihän ei kaapissa mulle kuitenkaan kelvannut vaan heti kotiuduttuaan alkoi pienoinen muodonmuutos. Pintaan sudittiin musta liitutaulumaali ja kaapin takaseinään tapetoitiin samaa tapettia mitä keittiönseinässäkin on, ah, mä niin tykkään! Vetimiksi valikoitui vanha nahkaremmi, jonka pilkoin sopivan pituisiksi pätkiksi ja naulasin kiinni perusnauloilla.Tarpeeksi kuitenkin kaappia mustana tuijoteltuani totesin, että se on jotenkin liian uuden näköinen meille, kun kaikki muut puiset huonekalut on vanhaa, kulunutta ja rustiikkista. Päätin käsitellä pinnan vielä valkoisella liidulla ja lopputulos on nyt varsin miellyttävä. Ja jos siihen kyllästyy niin liitu on helppo pyyhkiä kostealla pois.Nyt vaan sitten täyttämään loputkin astiat ja tavarat vitriiniin ja sitten voiskin vääntää vaikka porkkanakakun.
- Hansu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kakista ulos vaan :)